FAQ

Veelgestelde vragen

Ondanks het feit dat we hebben geprobeerd alle belangrijke informatie duidelijk op onze website te vermelden, kan het zo zijn dat u iets niet heeft kunnen vinden. Kijk gerust of het antwoord op uw vraag hieronder te vinden is. Zo niet? Stuur ons een bericht, dan beantwoorden we die zo snel mogelijk.

Dit is de meest gestelde vraag. Het antwoord is eigenlijk heel simpel. 90% van de taken van een makelaar hebben wij geautomatiseerd, waardoor wij geen dure personeelsleden in dienst hebben die bij elke woning hetzelfde moeten doen (overtypen van informatie). Onze mensen doen enkel de 'menselijke taken' die een computer niet kan doen.

Bij het verkopen van uw woning bent u verplicht een aantal zaken op orde te hebben. Bij de overdracht van uw woning dient de nieuwe eigenaar een definitief energielabel te krijgen. Wanneer u niet in het bezit bent van het energielabel kunt u deze gemakkelijk aanvragen op energielabelvoorwoningen.nl. Het aanvragen van een definitief energielabel brengt kosten met zich mee maar zal niet duurder zijn dan een tiental euro’s.

Naast een energielabel dient uw huis volgens de NEN-norm worden opgemeten. Bij woningen als appartementen of nieuwbouwprojecten wordt dit vaak voor u gedaan of kan u dit terug vinden in de documenten van de vorige overdracht. Wanneer u niet zeker bent van de exacte m2’ers raden wij u aan het complete pakket te nemen zodat het inmeten is inbegrepen. Wilt u ook graag foto’s laten maken? Het beeldmateriaal zit inbegrepen bij het Pro Pakket maar zijn ook los te bestellen.

Ja, het is mogelijk om losse diensten af te nemen naast het door u gekozen pakket. Neem gerust contact met ons op om uw wensen te bespreken.

Om het verkoopbedrag te bepalen is het handig uw woning te laten taxeren, dit is echter voor de verkopende partij niet verplicht. De taxatiewaarde hoeft namelijk niet het bedrag te zijn waarvoor u het huis wil verkopen. Kijk goed naar de vierkante meterprijs in de omgeving. De staat van uw huis weegt mee in de verkoopprijs. Is uw huis net verbouwd of moet er nog het een en ander aan gebeuren? U kunt voor de vraagprijs Funda gebruiken door te kijken naar vergelijkbare woningen.

De kopende partij schakelt een bouwkundige in wanneer zij uw woning bouwkundig goed willen keuren. Dit houdt in dat er een bouwkundig specialist komt kijken naar eventuele gebreken in de woning. Wanneer blijkt dat er enkele gebreken zijn, kunnen de geïnteresseerden afzien van de koop. U heeft als verkopende partij meldingsplicht. Dit wil zeggen dat u verplicht bent gebreken in uw woning aan te geven.

In het professionele pakket verzorgen wij het inmeten van uw woning. U krijgt een overzicht met de exacte m2’ers en m3’ers. Wanneer u niet voor het professionele pakket kiest kunt u zelf aan de slag met de NEN-2580 meetinstructie. Bepaalde ruimtes mogen namelijk niet als woonruimte meetellen dus het is van belang hier zorgvuldig mee om te gaan. De instructies voor het inmeten volgens de NEN-2580 norm vindt u hieronder: https://www.waarderingskamer.nl/fileadmin/publieksportaal/documents/public/hulpmiddelen-gemeenten/Meetinstructie_gebruiksoppervlakte_woningen_juli_2019.pdf

De tijd waarin uw huis verkocht wordt verschilt per regio en natuurlijk ook per huis. In Zwolle staan huizen bijvoorbeeld gemiddeld drie dagen te koop. In steden als Amsterdam, Utrecht en Den Haag kan dit oplopen tot 3 weken. Buiten de regio’s kunnen de verkooptijden oplopen tot langer dan drie maanden.

Staat uw vraag of antwoord er niet tussen? Bel of mail ons: Hier vindt u onze contactgegevens. Wij proberen uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Cookies


Wij gebruiken cookies om uw ervaringen op onze website te verbeteren.

Accepteren

Wil je meer weten? Privacy Policy